A nyomdában mondta a néni, hogy az Rcool klíma a legjobb

Rcool klima

Nagypapámnak van egy nyomdája. Imádtam a nagypapát, egy nagyon jelentős személy volt az életemben. Sok időt töltöttünk együtt, horgásztunk, beszélgettünk, olykor strandra is mentünk, de a legtöbb időt kétségtelenül a nyomdába töltöttük. Nagyon jól éreztük mindketten magunkat egymás társaságában a generációs különbségek ellenére is. Bár sok dolgot máshogy láttunk, azért voltak olyan dolgok, amelyekben egyezett az ízlésünk. Például az irodalom terén. Mindketten imádtunk olvasni. És szinte minden könyvet szerettünk. Kétségtelen, hogy én voltam a kedvenc unokája. Ez lehet talán azért is, mert én vagyok az első fiú unoka, és a nagypapámnak csak két lánya volt, mindig is vágyott egy fiú gyermekre. Így nagyon rosszul érintett, mikor a nagypapám meghalt. Azonban azon mindenki meglepődött, hogy rám hagyta a nyomdát. Mivel akkoriban úgyse tudtam mit kezdeni magammal, így elvállaltam a nyomda vezetését. Jól ment, egyre sikeresebb lettem. Mivel a nagypapa mindenre kitanított, így nem ütköztem komolyabb akadályokba.

Azonban egyik nap, az egyik visszatérő vásárlónk kérdezősködött, hogy hogy bírom ezt a meleget.

 • Hát… – mondom,- Nehezen.
 • És mondja csak fiatalember, van otthon önnek klímája?
 • Nincsen.
 • Miért nincsen? Hát az meg hogy lehet? Akkor mit csinál?
 • Hát… – vontam meg a vállam… – legyezgetem magam. Meg van ventilátor!
 • Ventilátor! Na tessék… és egész nap működteti?
 • Ha kell, igen.
 • És tudja, hogy az mennyit fogyaszt? Azonkívül meg, semmit nem ér.
 • Akkor mit javasol? – kérdeztem udvariasan a hölgyet.
 • Mit javasol? Mit javasol! Fiatalember, én a nagyapját is régóta ismerem és magát is. Elhiheti, én jót akarok magának. Én egy energiatakarékos megoldást javaslok, amivel könnyen elviselhető a meleg. Én az Rcool klímát javaslom. Otthonról, kényelmesen is lehet rendelni, és most kiemelt akciók is vannak náluk!
 • Jaj, köszönöm magának az ötletet.
 • Hát van is mit! Bezzeg az én gyerekkoromban nem is volt ilyen! Hát használja ki ezt a technikát okosan, ne csak a telefon nyomkodás menjen!

A néni kicsit túlhevült, de azért aranyos volt, ahogy mondta a magáét. Néha bevallom, szoktam nyomkodni a telefonom a nyomdában, ha épp nincsenek sokan, általában híreket olvasgatok, vagy a barátaimmal beszélgetek. De ezt nem kötöttem a néni orrára. Mert egyébként nagyon kedves a néni. Elhatároztam, hogy nem törődök vele, de amikor hazaértem és olyan irtózatosan meleg volt a lakásba, elgondolkodtam… Talán vethetnék rá egy pillantást, ha a néni már úgy erősködött. Be is ütöttem a keresőbe: Rcool klíma. Kidobta a webhelyüket és meglepve tapasztaltam, hogy tényleg lehet otthonról rendelni meglepően kedvező árakon. És végre egy bolt, ahol nincsenek rejtett költségek, ugyanis mindegyik klíma árában benne van a kiszállítás és a beszerelés is. És ha már az áraknál tartunk, tényleg akciós volt minden. Talán tényleg most érné meg nekem a legjobban klímát vásárolni? Fel is hívtam a klíma szerelőt, és kikértem a tanácsát. Elmondtam mekkora a lakásom, és azt mondta, hogy egy oldalfali klíma lenne számomra  a legmegfelelőbb, mert kevés helyet foglal, és a háztartásokban nagyon kedvelik. Mivel tényleg nem volt drága, és garanciát is vállalnak, így úgy gondoltam mit veszíthetek? Megrendeltem! Elvégre ki tudja meddig elérhető még, ez a jó ajánlat. Megéri lecsapni rá!

Nem is kellett sokat várjak, a szerelő kijött és felszerelte a klímát. Kedvesen megmutatta, hogy hogy tudom irányítani a távirányítóval, de megsúgta, hogy okos telefonnal is lehet vezérelni, egyszerűen és könnyedén. Na ez már nekem való! Jól nézett ki a kis lakásomban az új klíma nagyon örültem neki. Amint bekapcsoltam, azonnal jól lehűtötte a lakást és sokkal jobban éreztem magam.

Másnap a nyomdába megint betévedt a néni és nagyba érdeklődött. Örültem, hogy végre lerázhatom magamról, és nem fog nyaggatni többé a klíma miatt.

 • Na, fiatalember, van már klímája?
 • Van, bizony!
 • Hát tényleg?
 • Igen. Rcool oldalfali klímám van.
 • Az nagyszerű! Látja jól tette, hogy hallgatott rám. Én a nagyapjának egy nagyon kedves régi barátja vagyok. És meghagyta, hogy vigyázzak magára… tehát… fiatalember, eszik maga rendesen?

Na tessék… köszi nagypapa!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.