Frissen főzött nyomdaáru minden napra

Tudjátok, egy nyomdában sosem megy le a nap. Még egy kisebbfajtában sem, amilyenben mi dolgozunk. Vannak ugyan pihenőnapok, meg olyan is, hogy az összes nyomdagép leáll, de mindig készen kell állnunk arra, hogy ha bejön egy megrendelés, azonnal nekikezdhessünk a munkának. Nekünk a gyors és precíz munka már a védjegyünkké vált. A legfőbb termékünk a brosúrák készítése. Mivel a megrendelők ezeknek a megrendelését előszeretettel felejtik le a fix megrendelőlapokról, gyakran kell ezeket sebtiben utánanyomnunk.

Ahhoz, hogy a nyomdászaink jól dolgozzanak, a profi gépek mellett szükségük van egyéb kényelmi kivitelezésekre is. A miénk egy kis családias vállalkozás, ezért könnyebben oda tudunk figyelni a megfinanszírozható igényekre. Természetesen van egy kis társalgónk, ahol a dolgozók tudnak egy kicsit szusszanni, mielőtt folytatnák a kemény munkát. Általában ilyenkor szokták elfogyasztani a kávéjukat is. A vezetőség nem szereti, ha a gépek között mászkálnak a forró poharakkal, ezért ez a szokásuk a pihenéseikre összpontosult.

A mi nyomdánk sajátossága

Tudom, hogy ez elég különös, de nálunk mindenkinek saját kávés doboza és kávéja van. Nem azért mert a cég spórolni szeretne a dolgozókon, vagy ilyesmi, hanem ahány ember dolgozik nálunk, annyiféle kávét szeretnek fogyasztani. Kávégép természetesen csak egy van, de mindenki a saját üvegébe, vagy bögréjébe, leginkább termoszába főzi le a saját maga kedvenc kávéját. Ennek az az oka, hogy két évvel ezelőtt, amikor Józsi megérkezett a céghez, az első itt töltött hét után, megjelent egy hatalmas bödönnel, benne nagy adag őrölt kávéval. Egyébként nem jelentette ki, hogy ebből csakis ő, és kizárólag ő ihat, sőt megkínált mindenkit. Csupán arról volt szó, hogy az elmúlt tizenöt évben mindig ezt a fajtát fogyasztotta a munkahelyén. Nálunk viszont más márkájú kávé volt a polcokon és a gépben. Otthonra pedig a felesége egy harmadik fajta feketét vásárol, így Józsi rájött, hogy valamit rögtönöznie kell, ha nem akar lemondani egy tizenöt éves hagyományról. Ezért az egyik ebédszünetében a társalgó számítógépén keresztül felkereste az ajándékvarázsló oldalát, és megrendelte a kedves márkáját, meg persze hozzá egy hozzá illő tárolót.

Ha egyszer egy üzlet beindul…

Az elkövetkező pár hétben szépen lassan mindenki követte a példáját. A keresési előzményekben megtalálták a webshopokat összegyűjtő oldalt és az ott fellelhető készletből szemezgettek. Hamarosan rájöttek, Józsival ellentétben, aki csak a szokásainak szeretett volna élni, hogy van ebben a „félrerendelésben” valami bűnös élvezet. Nagyjából mindenki otthonának megvolt már az úgymond saját íze. Ezért a munkahelyi rendelésekkel, mert kényelmesebb volt ezután már egyenesen a nyomdába rendelni a kávéadagokat, beindulhatott a kísérletezgetés. Mivel a honlap kínálatában többféle mennyiségben is lehet rendelni, ezért a nyomdászokban beindult a kísérletező szellem. Volt, hogy többen rendeltek egyfélét, aztán elvált, hogy kinek melyik ízlik. Mások egyedül élvezték ki a nedű minden cseppjét. Szerencsére az oldal használata egyértelmű és a felülete könnyen kezelhető, mert bizony nem mindegyik nyomdász szokott hozzá, hogy interneten rendeljen, de ezt az oldalt szerencsére úgy alkották meg, hogy mindenki használni tudja. Külön nagy szerencse számunkra, hogy több helyről vannak összegyűjtve a termékek, mert mindenki az ebédszünetében intézi a rendeléseket és így egy helyen megtalálják a legjobb lehetőségeket. Arra igazándiból nem lenne ideje egyikünknek sem, hogy egy boltban ácsorogjunk, ráadásul itt olyan kávékülönlegességek is megtalálhatóak, amik a sarki kisboltban biztosan nem lelhetőek fel.

Azóta sokszínű és „sokillatú” a konyhánk

Mivel nem csak az italt lehet megvásárolni, hanem tartókat is lehet venni, volt, aki rendelt magának kávés dobozt, hogy pofásabban nézzen ki az ügyködésünk. Persze volt, aki otthonról hozott magának tárolót, amit a gyerekei díszítettek ki neki. Rendszeres látogatói lettünk az oldalnak, mert nekünk nagyon bevált, az életünk megkönnyítése mellett egy kis játékosságot is csalt a mindennapos munkánkba.

Most már azon gondolkozunk, hogy ajánlani fogjuk ezt a linket majd azoknak a megrendelőinknek is, akik jellemzően későn adják le a megrendeléseiket, igen korai határidőkkel. Legközelebb, ha megint így adnának nekünk munkát, nyugodtan rendelhetnek a kollégáknak valami extrafinomságot is. Mert a kávégőzben jobban esik a munka is, nem csak a pihenés!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.