Jó levegő a nyomdában

home klíma véleményekEgy nyomdát üzemeltetek egy barátommal közösen. Nem csak főnökök vagyunk, de dolgozók is, gyakran ugyanis mi is ott állunk a pult mögött, vagy a gépek mellett. Aránylag nagy helységünk van szerencsére, mégis kifejezetten rossz adottságokkal bír. Észrevettem már, hogy nyaranta, amikor az időjárás odakint meleg, és hétágra süt a nap, akkor az üzletünk kemencévé változik, hiába is próbálunk ablaknyitással kompenzálni. Ezzel szemben télen, amikor odakint röpködnek a mínuszok, akkor még maximumra tekert radiátorok mellett sem sikerül soha kellemes meleget csinálni a szobák bizonyos részeiben. Ezért végül is úgy döntöttünk barátommal, hogy beszerelünk egy komolyabb légkondit, ami legalább nyáron elviselhetővé teszi a helyet. Persze nekünk olyanra volt szükségünk, ami elég komoly teljesítményre képes, és megbízhatóan működik hosszú távon is. Ezért elsőként a home klíma véleményeket olvastuk végig, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelőt.

Hamar meg is lett a végső választásunk, ami egy olyan termékre esett, amiről a legtöbb jót hallottuk. Le is egyeztettük a céggel az időpontot. Nagy örömünkre nem tartott hetekig, de még napokig sem a folyamat, így bezárnunk sem kellett. A szaki nagyjából három, de maximum négy óra alatt kész lett, és még a keletkezett hulladékot is elvitte magával, így lényegében nekünk nem is kellett foglalkoznunk a beépítős résszel. Őszintén szólva az engem annyira nem is érdekelt, viszont a használhatóság már annál inkább. A bekapcsolás után egyik ámulatból a másikba estünk barátommal. A gép zseniálisan működött. Alig negyedóra alatt az általunk beállított mértékig hűtötte a helység levegőjét, ezáltal garantálva nekünk a kellemes munkahelyi légkört, a szó legszorosabb értelmében. DE ez még nem minden. Kiderült, hogy a szerkezet fűteni is képes a levegőt, ezért már alig várom, hogy hidegre forduljon az idő, és ezt a nem mindennapi oldalát is letesztelhessem a klímának. Mindezt szinte teljesen némán követte el, bár ez volt a legkevésbé fontos, hiszen a nyomdagépek zaja úgy is elnyomta volna a bugását, még ha lett is volna.

A távirányító nyomogatásával, keresgélésével sem kell foglalkozni, még csak helyet sem kell keresni neki, mivel egyáltalán nincs rá szükség. Az eszköz ugyanis könnyen irányítható a telefonunkkal vagy táblagépünkkel, vagy bármilyen okos kütyünkkel a wifi segítségével. Így aztán még új felhasználói felületet sem kell megtanulnunk.

Az igazán király dolog azonban csak ezután jön. Új szerzeményünk ugyanis képes arra, hogy huzamosabb távollét esetén 8°C-on stabilizálja az ingatlan levegőjének a hőmérsékletét, ezáltal akadályozva meg fagykárok kialakulását. Ez kivallóan kihasználható képessége lesz a gépnek a téli ünnepekben tartott zárva tartásunk idején.

Természetesen a fenntartási költségek miatt mi is aggódtunk egy kicsit, de hamar bebizonyosodott, hogy ebben sem vertek át minket, és klíma valóban energiatakarékos. Évente akár 30% áramot meg lehet spórolni vele, ami szép teljesítmény, és nagyon örültünk is neki a barátommal, hiszen ez nem csak a növényeknek, állatoknak jó, hanem nekünk is, hiszen annyival is kevesebbet kell fizetnünk a cég fenntartásáért.

Mindezek után nem is vitás, hogy milyen jól dönt9öttünk, hogy beszereztük ezt a gépet. Amióta megvan, akkor sokkal szívesebben jár be dolgozni mindenki, hiszen legalább  a levegő hőmérséklete miatt nem kell aggódni.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.