Kozmetikumok a nyomda világában

Korábbi munkahelyemen rengeteg nyomdával voltam kapcsolatban. Mivel a cégünk fő profilja a marketing tevékenységi körökre tehető, ezért rengeteg nyomdai terméket kellett gyártatnunk és vásárolnunk. Sokat jártam ki helyszínekre szerződéskötések és személyes megbeszélések okán és ezért elég sok nyomdai terméket be is mutattak nekem az alvállalkozók. Azt hinné az ember, hogy a nyomdában megrekedt minden a XX. századi színvonalon, és csak a digitális világban látható hatalmas mértékű fejlődés, de ez nem igaz. Ahhoz, hogy a nyomtatott anyagok fel tudják venni a versenyt a digitális vonalakon értékesíthető társaikkal, folyamatosan újítani kell a technológiákat, ötletelni kell modern, újszerű megoldásokon, melyek megragadhatják a célközönség figyelmét.

Rengeteg ilyen megoldással volt már szerencsém találkozni. Különösen a kozmetikumokat forgalmazó, gyártó cégek nyomdai anyagait szeretem böngészni, mert mindig tökéletes az esztétikai látvány, plusz véleményem szerint ez a témakör az, ami igazán érdekelhet egy nőt. A kedvenceim mégis azok a katalógusok, melyek a boltban nem, vagy csak ritkán beszerezhető, inkább közvetítői megrendelés útján értékesített kozmetikumokat forgalmazó cégek állítják elő. Ezekben nem egyszer fellelhető az illatosított oldal fogalma, mely úgy gondolom sokkal nagyobb előnyt élvez az online világban való értékesítéssel szemben, ugyanis itt kaphat egy kis ízelítőt az ügyfél a termékből. Ha a rendelés módszeréhez folyamodom kozmetikumok beszerzése során, akkor minden esetben olyan terméket választok csak, melyhez már volt szerencsém valamilyen termékminta kapcsán.

Ezzel szemben viszont, amikor mégis online adom le a rendelést, úgy hogy előtte még nem találkoztam a termékkel, akkor csak és kizárólag a hitelesített natúr kozmetikumok jöhetnek szóba. Ezeknek ugyanis a természetes eredete, és a bevizsgált hatóanyagaiknak köszönhetően nem gondolom, hogy káros hatással lehetnek a szervezetemre. Egyre inkább cserélődik le az általam használt kozmetikumok hada a kiváló minőségű natúr kozmetikumokra. Amennyiben hazai, kis manufaktúráktól vásárolok, nem csak jobb minőségűek a termékek, de jóval olcsóbbak is, mint a nagy kozmetikai cégek termékei. Nem csak magamnak, de sűrűn van, hogy ajándék gyanánt is ilyen termékeket adok a számomra kedves embereknek. Inkább a nőket szokta ez lázba hozni, de volt, hogy apámnak is kozmetikummal kedveskedtem karácsonyra, vagy esetleg szülinapra. Amikor már nagyon nincs ötlete az embernek, akkor ez egy mindig megfelelő B opció. Ráadásul amennyiben natúr kozmetikumot adunk ajándékba, az a kézzel készített termékek esetében sokkal jobb hatást ér el, mert ezek egyediek, gyakran szépek és sajátosak is. Vannak persze olyan emberek, akik az ajándéknak is csak az ára függvényében tudnak örülni, de én sokkal inkább értékelem az olyan apróságokat, amik valóban személyre szabottak.

A nyomdához visszatérve például nagyon szép díszes csomagolásokat tudnak előállítani ezeknek a kozmetikumoknak, de nincs is annál jobb, amikor megérkezik a várva várt szappanod, és látod rajta, hogy még a csomagolását is természetes anyagokkal egy gondos kéz tette fel. Amikor pedig kibontod, és megérzed az első levegővételnél a finom gyógynövények és illóolajok illat kavalkádját, az pedig egyszerűen mennyei.

Ti szoktatok kozmetikumokat ajándékozni? És magatoknak milyen metódus alapján választotok ilyen szereket?

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.