A magánnyomozók profizmusa féltékennyé tehet

Amikor nem is olyan régen szembesültem vele, hogy vannak magánnyomozók Budapesten, áraik pedig rendkívül kedvezőek, szinte azonnal féltékeny pasivá változtam.

Ne röhögjetek, de komolyan. Ahogy szemezgettem a detektív oldalával, rájöttem, hogy ez egy igazi, összehangolt, profi szolgáltatás, ahol ha lehet, sokkal fegyelmezettebben követik a megfigyelt, hűtlenséggel vádolt partnereket, mint a filmekben.

Korábban sosem voltam féltékeny, de most, hogy ezzel tisztában lettem, egyből ott motoszkált a fejemben.

Mindez odáig fajult, hogy amikor egynéhány nappal később mentem az iskolám melletti nyomdába, hogy kinyomtassak vagy százhúsz oldalt az egyik vizsgám kötelező olvasmányából, észrevettem egy lányt egy fiúval, amint elsétáltak a nyomda üveges ajtaja előtt.

A lány arcát nem láttam, de én egyből felismerni véltem a barátnőmet benne. Na, mondanom sem kell, felszaladt bennem a pumpa egyből.

Igyekeztem gyorsan fizetni a nyomtatásért, de időközben bennem már minden lejátszódott. Újra lefuttattam magamban a magánnyomozó budapesti árakat, és szinte már tutira vettem, hogy ha nem érem utol azt a párt, és nem bizonyosodhatok meg róla, hogy az ott nem a barátnőm, akkor nincs mese: rá kell állítanom egy magándetektívet, aki majd fegyelmezetten követi mindenhová, fotókat készít, akár több kollégájával összehangoltan is ráállnak, csak hogy nekem, a féltékeny barátnak kiderítsék az igazat.

Nevessetek csak rajtam, utólag már én sem tudok egyebet tenni. De mint az őrültek, úgy rohantam ki a boltból, hogy rajtakapjam őket.

Hát rajta is kaptam. Épp csókolóztak.

Csak amikor közelebb értem – szívem már majd kiugrott a helyéről, arcom pedig valószínűleg tökéletesen elvörösödött, mint egy paradicsom –, akkor láttam, hogy annak a lánynak, így közelről nézve, egyetlen vonása sem hasonlít az én barátnőmre.

Elég hülyén érzem magam azóta is. Csak megtudtam, hogy a magánnyomozói munka hogy működik, milyen szakértelemmel párosul, és egyből ki akartam próbáltatni, holott igazi okom nem is volt rá.

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.