Mennyire király dolog lenne motorral érkezni a nyomdába?!

Körülbelül öt éve dolgozom egy nyomdában, ami kis példányszámban állít elő kiadványokat, elsősorban kisebb kiadók, cégek, magánszemélyek számára. A külvárosban van a telephelyünk, úgyhogy elég sokat kell utaznom, mire kijutok. Sajnos autóra nemigen telik, még ha lenne is jogosítványom, sajnos nem tudnám fenntartani. Egy volt kollégám gyakran javasolta, hogy vegyek egy 125 köbcentis kis motort, az közel sem fogyaszt annyit, mint egy kocsi, ráadásul gyorsabb és mobilisabb is, könnyebb vele parkolni, s a többi. Mondtam neki, hogy igen, igaza van, de sajnos arra sincsen jogosítványom, bárcsak lenne. Egyszer aztán küldött nekem egy emailt, amiben csak annyi állt, hogy “Csá!” és a következő link: https://motorjogositvany.com/kategoria/a1-125-kobcenti. Nem igazán foglalkoztam a dologgal, és valahogy nem is került szóba többé a téma.

Nem sokkal később ez a bizonyos ex-kolléga nagyon csúnyán összeveszett az igazgatóval, ki is lépett egy napra rá. Már nem is emlékszem, hogy mi is volt a vita tárgya, ki hibázott, ki volt vétlen, de az biztos, hogy azóta sem zengett annyira a csarnok, mint amikor nekiálltak egymással ordítani. Elég karakán egy személyiség a volt kolléga, nem félt kiállni a maga igazáért. De sajnos ebből a helyzetből nem nyerhetett. Soha többet nem találkoztunk vele, a felmondási idejét sem töltötte ki.

Körülbelül egy évvel ezelőtt kezdődött egy óriási felújítási hullám a környéken. Az összes mellékutcát, a főbb utakat, egyszerűen mindent felbontottak, éppen csak minimális haladást engedve, és azt is kézi irányítással. Mikor először késtem a feltúrás miatt, azzal még semmi gond nem volt. Másodszorra már annyira nem örültek neki. Mikor már zsinórban a harmadik napon érkeztem meg késve, akkor azért szóvá tették, nekem pedig el kellett gondolkodnom rajta, hogy vagy egy jó másfél órával korában indulok, vagy pedig egyéb módot keresek a bejutásra. Mivel egy biciklivel se lettem volna sokkal kisegítve, kelhettem volna majdnem ugyanakkor. Úgyhogy úgy döntöttem, csak rászánom magam, hogy jogosítványt szerezzek 125 köbcentis motorra, mert talán azzal lenne a legegyszerűbb számomra a közlekedés.

https://motorjogositvany.com/kategoria/a1-125-kobcenti

Rémlett, hogy a volt kolléga küldött nekem valamit ezzel kapcsolatban, otthon vissza is kerestem a mailjeim között amit tőle kaptam. Meg is találtam a https://motorjogositvany.com/kategoria/a1-125-kobcenti linket, és megnyitva a motorjogositvany.com oldalán találtam magam, ahol mindent megtudhattam, amire szükségem volt. A 16. életévemet már rég betöltöttem, alapfokú végzettségem is megvolt, az orvosi engedélyt pedig nem valószínű, hogy ne kaptam volna meg. Kicsit alaposabban is beleástam magam a dologba, és megtaláltam, hogy a tanfolyam legfeljebb 120 000 forintba kerül majd. Ez egy kicsit túlhaladta a büdzsémet, ezért megkérdeztem a szüleimet, hogy tudnának-e segíteni egy kicsit. Szerencsére megnyugtattak, és azt mondták, hogy akár az egészet kifizetik, ha szükségem van rá, legalább végre nekem is lesz járművem. Úgyhogy innentől kezdve már csak azon kell törnöm a fejem, hogy milyen motort szeretnék majd venni.

Jövő hónapban kezdem a tanfolyamot, és amíg le nem teszem a vizsgákat, addig sajnos kénytelen leszek megbarátkozni a korábban kelés gondolatával, de megéri, mert utána milyen király lesz egyik reggel motorral megérkezni a nyomdába?! A kollégákat megeszi majd az irigység, hogy ők szívnak a dugóban reggelente, én meg elslisszolok köztük, mint a villám, és már bent is vagyok! Mindenesetre motorra már most elkezdek félrerakni, de ha nem kaptam volna meg azt az emailt a https://motorjogositvany.com/kategoria/a1-125-kobcenti linkkel, akkor talán még most sem tudnám, hogy hová forduljak. Talán ideje lenne felvenni a kapcsolatot a nagyszájú volt munkatárssal és megköszönni neki, hogy így segített.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.