Menyasszonynak ruha 3D nyomtatóval?

Folyamatosan és gyorsan fejlődött ki a nyomdászat, hisz az információ áramlásában hatalmas pénz, de ami fontosabb pénz van. Bár igaz, a tudás pénz. A papír alapú printerek mára elérték a maximumot, hamar, tucat számmal gyárthatunk színes vagy fekete fehér szórólapokat, plakátokat, könyveket vagy bármi egyéb nyomtatványt. Ezért az ember tovább gondolta és elkezdett kísérletezni, míg eljutott a három dimenziós nyomatatáshoz. Korunkba már elég szép eredmények, és ami még említésre méltóbb használható nyomtatványok készülnek ezekben a modern nyomatókban. Szinte bármit meg lehet velük valósítani, csak még az anyag használat kérdéses. Szerintem pár éven belül ezt is orvosolják az okos emberek!

Játszunk el a gondolattal, ha már élhető lenne ez a módszer, 3D-s nyomtatókkal készíthetnénk ruhákat, ékszereket. Egy menyasszonynak ez maga lehetne az álom, hisz nem kéne egy nagyobb vagyont kiadnia kezéből és olyan szettet állíthatna össze, amilyet csak szeretne!

Sokan vannak olyanok, akik sajnálnak esküvői ruhára pénzt kiadni, pedig egy ilyen eseményen, a ruhán van a legtöbb hangsúly. A kölcsönzős ruhák olcsók, de kicsi az esély, hogy meg leli kedvesünk a megfelelőt ott és kompromisszumot nem szabad ilyenkor kötni! Mindennek tökéletesnek kell lenni és pont.

Képzeljük el, hogy úgy megyünk felszerelést vásárolni egy üzletbe, hogy nem kell számtalan ruha közt válogatni, hanem ha meg van a konkrét elképzelésünk, egy ügyes programozó szépen felviszi a kellő adatot, és már is készülhet a menyasszonynak a ruha! Az első prototípus üzlet neve lehet akár Menyasszonynak ruha! Ha vége az esküvőnek, utána a tárolással se lenne baj, vagy ha netán valami baleset folytán a ruha sérülne, vagy tönkremenne, mert az elmentett adatokból, bármikor újra ki lehetne nyomtatni a viseletet újra és újra! Ugyan ezzel az eljárással a ruha mellé szép ékszereket, vagy díszeket lehetne nyomtatni, hogy egy különleges szettet állíthasson össze a kedves ara, így biztos egyedi lesz.

Manapság az egyediség a legfontosabb, ezért jó sok pénzt lehetne elkérni a nyomtatási eljárásért, még úgy is, ha az anyagköltség elég kedvező! Nem is értem, hogy aki az unikvitásra törekszik, miért követ valami trendet, amik pont arra jók, hogy annyira egyedivé tesz, mint ugyan azt a jó pár embert, aki szintén szimpatizál az új adott stílussal.

Nagy jövőt lehet ebben a nyomtatási eljárásban, bizakodok, hogy hamar eljutunk ide!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.