Motoros ruha menőknek

motoros ruházatFérjem egy nyomda igazgatójaként mindig királyul kell kinézzen. Általában öltönyben és nyakkendőben jár a megbeszélésekre is, elegáns szövetkabáttal. Kitaláltam, hogy itt van lassan a karácsony, egy a ruházkodással kapcsolatos ajándékot veszek neki. Valami olyasmit, aminek biztosan örülne.

Mivel vékony szövetkabátban járt munkába az elegancia jegyében, gyakran megfázott. Az egész konyhánk vitaminok gyűjtőhelyévé avanzsált. Ráadásul vett magának egy régi, klasszikus motort (egy rakat pénzért), szóval még jobban érte a huzat munkába menet.

Erre valami megoldást akartam találni, szegény Kornél ne legyen folyton taknyos, és tudja rendesen élvezni a motorozás nyújtotta szabadságot. Az utóbbi néhány hónapban rendületlenül jártam a motoros boltokat, de egy olyan árut sem találtam, amely megfelelt volna férjem kifinomult ízlésvilágának, és az én aggodalmas lényemnek. Szóval egy idő után feladtam a keresgélést, és kitaláltam, hogy megnézem a neten a kínálatot.

Böngészés közben találtam egy olyan oldalt, ami tele volt motoros ruhával. Bőrből készültet akartam venni neki, ami jól szigetel, feketét – természetesen találtam is a nagy választékban. A sixgear Evo Bőrruhát választottam, amely olyan motoros ruha, amely nem csak jól néz ki, de olyan egyéb többlettel is rendelkezik, amely szinte kifogástalanná teszik a minősége tekintetében. Van benne gerincvédő (folyton aggodalmaskodom, nehogy baleset érje, aztán az öltöny olyan rendkívüli védelmet nyújtana a bénulás ellen…), különböző protektorok, tépőzárak, nyújtható anyag, hogy kényelmes legyen, hogy legyen mozgástér a motorosnak.

Vettem egy ilyen motoros ruhát a férjem méretében, plusz a szetthez, hogy teljes legyen egy motoros kesztyűt, kengurubőrrel, meg egy csizmával, hogy minden meglegyen.

Biztos voltam benne, hogy a kedvesem nagyon fog örülni ezeknek az ajándékoknak, meg abban is, hogy nem lesz többé megfázás.

Amikor a motoros ruha a fa alá került, és Kornél kibontotta, nagy volt az öröm. Azt mondta, ilyen minőségi szerkót még nem látott. Kicsit izgultam, hogy jó legyen méretben is, de tökéletesen passzolt a teste formáihoz. Egészen elégedett voltam magammal. Ő meg nagyon menőn nézett ki, és végre megnyugodhattam, hogy így talán a nyaka is kevesebb eséllyel törik ki, ráadásul a megfázás is elháríttatott.

A férjem barátai biztosítottak minket abban, hogy ez a motoros ruha hosszú évekig lehet hű társa egyetlenemnek, hozzám hasonlóan. Örültem neki, hogy valami maradandót ajándékozhattam neki, amely tényleg hasznos lehet számára. Valahogyan meghatott az a gondolat is, hogy a motoros ruhán keresztül vigyázom rá még akkor is, olyankor is, amikor nem vagyok mellette.

Ezentúl rendesen tudtam aludni, amikor férjem későn jött a munkából, akkor sem virrasztottam már, hogy tudjam, biztosan megérkezett, és minden rendben van vele.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.