Napelemes szórólapot terveztünk a nyomdában

Az egész egy teljesen átlagos, kissé lapos péntek délelőtt volt. Kollégámmal, Petivel, éppen előző nap végeztünk egy nagyobb megrendelés elkészítésével: a kinyomtatott szórólapok, névjegyek, plakátok már a sarokban várták, hogy a megrendelő értük jöjjön.

Nagyon érdekes projekt volt, éppen arról beszélgettünk, mennyire élveztük a munkát, milyen nyitott, kedves ügyféllel volt szerencsénk dolgozni, amikor egy magas férfi lépett az üzletbe.

Első kérdése az volt, hogy emailben is fogadunk e anyagot, mert a pendrive-ot otthon felejtette. Miután biztosítottuk róla, hogy ez nem jelent problémát, felvázolta, hogy mire lenne szükségük. Cégük röviden napelemekkel foglalkozik, de azért ennél jóval összetettebb a dolog. Most induló projektjükben, mely a „Napelem pályázat 2019 magánszemélyeknek” címet viseli, azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy minél szélesebb körben tájékoztassák az embereket a lehetőségeikről. Az átlagember ugyanis, magyarázta, azt gondolja, hogy a megújuló energiaforrások használata a gazdagabb réteg kiváltsága. Valóban nagy összegű beruházásról van ugyan szó, de azért az átlagos fizetéssel rendelkező emberek számára is adottak bizonyos finanszírozási formák, amik megkönnyítik a helyzetet. Szerintük nagyon fontos, magyarázta, hogy minél több ember éljen a felkínált lehetőségekkel, a fenntartható fejlődés érdekében minél több ember álljon át napelem működtette rendszerekre.

Petivel bólintottunk, hogy értjük, majd áttértünk a megrendelésre. Szórólapokat és plakátokat szeretnének, többféle méretben és dizájnnal, hogy minél szélesebb körben fel tudják kelteni az emberek érdeklődését. Megígérte, hogy fél órán belül átküld minden anyagot. Annyit kért, hogy a szövegen ne változtassunk, mindenhol hansúlyosan legyen kiemelve a felhívó szöveg: napelem pályázat 2019 magánszemélyeknek, de a csatolt képeket használjuk bátran, és kreatívan. „Ha bármi kérdésük van, telefonon tudunk egyeztetni” – mondta búcsúzóul, és az asztalon hagyta a névjegykártyáját.

Petivel örültünk a megrendelésnek, szerettük, ha szabad kezet kapunk, és az ügyfél is rugalmas fickónak látszott, aki nyitott a kreatív megoldásokra. Ráadásul jó nagy megrendelés volt, tervezéssel, szerkesztéssel, nagy tételben… Fél órán belül valóban megérkezett az anyag, ahogy ígérte. Petivel gyorsan átpörgettük először a képeket, hogy elég jó felbontásúak e minden mérethez, megfelelnek e az esztétikai kritériumoknak. Szerencsére nagyon jó anyag volt, jó alap egy kiváló munkához. Ezután végig olvastuk a pályázat leírását, részletesen, alaposan, hiszen csak úgy végezhetünk tökéletes munkát, hogy pontosan tisztában vagyunk a témával, amivel foglalkozunk.

Csupa új információval szolgált ez a napelem pályázat 2019 magánszemélyeknek, mindkettőnk számára. A fickó elküldte a honlapjukat is, ahol kimerítő tájékoztatást olvashattunk a lehetőségeinkről. Külföldön már több helyen lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni napelem rendszer telepítéséhez, itthon ez még sajnos várat magára. De csüggedni így sincs okunk! Felvehetünk ugyanis 0%-os hitelt, lakossági támogatásként, ami azért nagyon alap, és mindössze 10% önerőt szükséges ehhez biztosítanunk. Ezen felül jól járnak azok, akiknek lakástakarékuk van, ugyanis az erre a számlára befizetett összeg után is fizet az állam, közvetetten, támogatást. Ez utóbbi lehetőséget tőke nélkül és saját tőkéve is kihasználhatjuk.

A napenergia felhasználás nagyon fontos az utánunk jövő generáció szempontjából. A megújuló energiaforrások használatával számukra teremtünk egy szebb jövőt, egészségesebb környezetet, bolygót. Az már csak hab a tortán, hogy a befektetés mindenképp megtérül, Magyarország ugyanis földrajzilag nagyon szerencsés helyzetben van: még a kevésbé napsütötte területeken is termelnek annyi áramot a napelemek, hogy megéri a váltás.

napelem pályázat 2019 magánszemélyeknek

Petivel csak ámuldoztunk a ránk zúduló információ tömeg alatt. Bennünk is az a tévhit volt, hogy egyrészt, nem engedhetjük meg magunknak ezt a fajta környezetvédelmi luxust, másrészt, mindketten olyan faluban lakunk, ahol nem túl nagy a napsütéses órák száma, sokszor borús az idő. De megnyugodtunk, hogy ez sem probléma, ugyanis a napelemek borul időben is termelnek áramot.

Peti azonnal kért a honlapon egy árajánlatot, egy visszahívást, én pedig elhatároztam, hogy beszélek az úrral, amikor visszajön az elkészült megrendelésért.

Ezután még a szokásosnál is nagyobb hévvel vetettük magunkat a munkába, hogy másokhoz is eljuttassuk ezeket a fontos információkat.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.